Існування та єдиність сильного розв’язку стохастичного диференціально-функціонального рівняння із зовнішніми випадковими збуреннями - Ясинський, В. К.; Юрченко, І. В.; Кисілюк, У. М. (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія «Математика і інформатика», 2021)
У роботi одержано достатнi умови iснування майже напевно сильного розв’язку дифузiйного стохастичного рiвняння зi скiнченною пiслядiєю пiд дiєю зовнiшнiх випадкових процесiв довiльної природи, а також знайденi достатнi умови iснування парних моментiв таких рiвнянь.