Булева задача розміщення із урахуванням переваг клієнтів - Андрашко, Ю. В.; Максим, В. В. (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія «Математика і інформатика», 2018)
У статтi розглядається булева задача розмiщення iз урахуванням переваг клiєнтiв. Побудована її математична модель. Для розв’язання цiєї задачi пропонується метод гiлок i меж. Запропоновано метод обчислення нижньої оцiнки як розв’язок задачi лiнiйного програмування, обмеження до якої будуються згiдно з розв’язком допомiжної транспортної задачi. Застосування методу проiлюстровано на модельнiй задачi розмiщення гуртових аптек в областях України. Здiйснено порiвняння запропонованого методу з методом повного перебору в результатi якого встановлено, що метод гiлок i меж є значно ефективнiший. В середньому, ефетивність методу за критерієм відсікання становить 96%.