Про порушення єдиності розв’язку крайової задачі в багатокутнику - Кириченко, В. В.; Лесіна, Є. В. (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія «Математика і інформатика», 2022)
В роботі одержано критерій однозначної розв’язності однорідної крайової задачі з однією умовою для безтипового диференціального рівняння в багатокутнику. Порядок рівняння збігається з кількістю сторін багатокутника. Доведення результату базується на принципі двоїстості рівняння-область. Схему побудови нетривіального розв’язку проілюстровано на прикладі задачі в трикутнику для рівняння третього порядку.