Побудова асимптотики розв’язку системи СЗДР 4-го порядку з диференціальною точкою звороту методом істотно особливих функцій - Собчук, В. В.; Зеленська, І. О. (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія «Математика і інформатика», 2022)
Встановлено конструктивні умови існування асимптотики розв’язку системи сингулярно збурених диференціальних рівнянь четвертого порядку з диференціальною точкою звороту та запропоновано алгоритм побудови відповідного розв’язку. Методом істотно особливих функцій побудовано асимптотика розв’язку системи сингулярно збурених диференціальних рівнянь четвертого порядку з диференціальною точкою звороту. Досліджено випадок, коли спектр граничного оператора містить кратні елементи та елементи тотожно рівні нулеві.