Часткове усереднення систем дифференціальних рівнянь з максимумом - Сапожнікова, К. Ю. (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія «Математика і інформатика», 2018)
В данній роботі вивчається система дифференціальних рівнянь,  динаміка яких залежить від максимуму розв'язку на інтервалі передісторії. Для такої системи розглянута відповідна частково усереднена системи з максимумом та обґрунтовано застосування схеми часткового усереднення. Наведено приклад.