Побудова моделей для прогнозування часових рядів застосовуючи мережі довгострокової пам'яті - Бойко, Н.; Качмарик, В. (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія «Математика і інформатика», 2022)
Дослідження присвячено комплексному вивченню мереж довгої короткочасної пам’яті (ДКЧП). Дана архітектура є видом рекурентних нейронних мереж (РНМ), у яких з’єднання між вузлами утворюють граф, орієнтований у часі. У дослідженні проводиться огляд будови та роботи ДКЧП. Також здійснюється аналіз матеріалів і методів. У статті проводяться експерименти: будуються різні моделі для передбачення часових рядів. Аналізуються отримані результати дослідження. У цьому дослідженні будуть розглянуті цінність ДКЧП з практичної сторони у плані застосування, в залежності від виду вхідних даних, а також з теоретичної сторони, яка базуватиметься на розумінні будови блоку ДКЧП.