Граничні теореми для розв’язків абстрактних стохастичних різницевих рівнянь - Лагода, О. А.; Селіванов, В. В.; Чайковський, А. В. (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія «Математика і інформатика», 2026)
Для розв’язків абстрактного стохастичного рівняння в некритичному випадку встановлено зв’язок граничної поведінки сум елементів розв’язку рівняння з сумами елементів вхідної послідовності. Отримано низку граничних результатів для поведінки сум компонент розв’язку за умови відомої граничної поведінки компонент вхідної послідовності.