Фільтрація імпульсного шуму з випадковими значеннями на цифрових зображеннях з використанням детектору імпульсів на основі нейронної мережі - Товт, Ю. О.; Брила, А. Ю. (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія «Математика і інформатика», 2026)
Сьогодні цифрові зображення активно використовуються в багатьох галузях. Їх обробка та аналіз є важливими завданнями, тому фільтрація шуму відіграє суттєву роль. У цій роботі досліджено метод фільтрації імпульсного шуму з випадковими значеннями на зображеннях із застосуванням детектора імпульсів, побудованого на основі дійснозначної нейронної мережі. Проведено експериментальні дослідження з видалення імпульсного шуму та виконано порівняння отриманих результатів із деякими існуючими підходами до його фільтрації.